Muuta fonttikokoa: suurentaa vähentää

Souvenaid® on kliininen ravintovalmiste, jota käytetään
terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa.

Tietoa Souvenaidista

Souvenaid® -
Ainutlaatuinen ravintovalmiste

Ainutlaatuinen ravintovalmiste

Souvenaid on varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon tarkoitettu kliininen ravintovalmistejuoma, joka on kehitetty tukemaan aivojen synapsien eli hermosolujen välisten viestiyhteyksien, muodostumista. Kliinisissä tutkimuksissa on  todettu, että Souvenaidista on hyötyä varhaista Alzheimerin tautia sairastaville.

Souvenaid on lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon. Souvenaid -ravintojuoman sisältämät ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä varhaista Alzheimerin tautia sairastaville. Souvenaidin ainutlaatuisen ravintoaineyhdistelmän eri aineosat tukevat toisiaan ja tehoavat siis paremmin yhdessä kuin yksinään käytettyinä. Souvenaid sisältää ruokavaliossa luontaisesti esiintyviä ravintoaineita, mutta vastaavaa ravintoainemäärää on vaikea saada normaalista ruuasta.  Kliinisissä tutkimuksissa Souvenaid oli hyvin siedetty, eikä mitään haittavaikutuksia havaittu, kun samaan aikaan käytettiin tavanomaista Alzheimer-lääkitystä. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen Souvenaidin käytön aloittamista. He varmistavat, että valmisteella ei ole yhteisvaikutuksia mahdollisten muiden lääkitystesi kanssa.

Voiko Souvenaidin korvata tavallisella ruoalla?

Useimpia Souvenaidin ravintoaineista on myös monissa tavanomaiseen ruokavalioon kuuluvissa ruoka-aineissa. Määrät ja yhdistelmät ovat kuitenkin erilaisia. Käytännössä on hankalaa saada ruuasta yhtä paljon ravintoaineita kuin yhdestä Souvenaid-pullosta.

Päivittäiseen käyttöön

Souvenaid on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Ravintoaineiden imeytyminen ja jakautuminen elimistöön vie aikansa, eikä vaikutus siis näy heti. Kliinisissä tutkimuksissa Souvenaidin edut ovat tulleet esiin ajan mittaan. Siksi suosittelemme, että Souvenaidia käytetään jatkuvasti joka päivä ja aina terveydenhuoltohenkilöstön ohjeiden mukaisesti.

Päivittäiset rutiinit auttavat.

10 Souvenaid-keinoa Sinun tai läheisesi avuksi:

Säilytä Souvenaidia jääkaapissa, sillä se maistuu parhaalta kylmänä. Souvenaid voidaan varastoida huoneenlämmössä.Mikäli et halua juoda Souvenaidia suoraan pullosta, kaada juoma lasiin.Rutiinit ovat tärkeitä, sillä ne helpottavat muistihäiriön kanssa pärjäämistä. Souvenaid-juoma on hyvä ottaa päivittäin samaan aikaan joka päivä jotta siitä tulee tapa. Juoman voi ottaa esimerkiksi joka aamu aamiaisen kanssa.Mikäli juoman maku ei miellytä, voit kokeilla toista makua. Makumieltymykset muuttuvat, ja kun juoma tulee tutuksi, sen maku voi tuntua paremmalta.  Pidä jääkaapissa seitsemän Souvenaid-pulloa kerrallaan ja osta seuraavan viikon annokset, ennen kuin viimeinen pullo on käytetty. Tällöin on helpompaa seurata, milloin Souvenaid on otettu, ja myös helpompi muistaa, milloin on aika ostaa lisää.Kiinnitä jääkaapin oveen kalenteri ja tee siihen merkintä, kun kyseisen päivän Souvenaid-annos on otettu.Säädä ajastin tai herätyskello muistuttamaan päivän Souvenaid-annoksesta.Kodin ulkopuolella on hyvä noudattaa mahdollisimman tarkoin samoja rutiineja ja muistiapuvälineitä kuin kotonakin.Merkitse kalenteriin, milloin on taas aika ostaa lisää Souvenaidia. Pyri aina hankkimaan lisää Souvenaidia muutama päivä ennen kuin nykyiset varastot kuluvat loppuun, jotta juoma ei pääse loppumaan. On tärkeää ottaa juoma joka päivä, jolloin varmistetaan päivittäinen ravintoaineiden saanti.  Samalla Souvenaid pysyy osana päivittäisiä rutiineja.Seuraa aika ajoin miten Souvenaid-hoito toteutuu ja kirjoita ylös ajatuksesi tai pyydä läheistäsi kirjoittamaan. Miten hoidon käytännön toteutus sujuu? Maistuuko tuote? Tuleeko yksi pullollinen juoduksi päivittäin? Arvioi läheisesi kanssa myös miten Souvenaid on vaikuttanut mielialaan, käytökseen, muistiin ja arkitoimista selviytymiseen.  Näin on helpompi arvioida Souvenaidin hyöty. Muistiinpanoista voi olla apua lääkärikäynnin yhteydessä.Pidä huolta, että yhteydenpito lääkäriin tai hoitavaan tahoon on säännöllistä.Turvallinen ja kätevä

Tarjoilu

Souvenaid on valmista juotavaksi. Se voidaan juoda suoraan pullosta tai pillillä tai kaataa lasiin oman maun mukaan. Juoma maistuu parhaalta kylmänä, joten se on hyvä säilyttää jääkaapissa ennen käyttöä. Souvenaid on hyvä ottaa samaan aikaan joka päivä, esimerkiksi aamiaisen yhteydessä. Tällöin sen käytöstä tulee tapa ja se on helpompi muistaa joka päivä. Souvenaidia ei saa kuumentaa, pakastaa eikä sekoittaa muihin juomiin.

Säilytys

Souvenaid voidaan säilyttää huoneenlämmössä. Se säilyy huoneenlämmössä 12 kuukautta. Avattu Souvenaid-pullo on suljettava uudelleen, säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa. On suositeltavaa juoda koko Souvenaid-pullollinen kerralla, jotta päivittäinen annos toteutuu joka päivä.

Annostus

Souvenaid otetaan kerran vuorokaudessa joka päivä hoitavan lääkärin ohjeiden mukaisesti. Se on hyvä juoda suunnilleen samaan aikaan joka päivä, jotta siitä tulee tapa. Jos unohdat ottaa valmisteen tavanomaiseen aikaan, voit juoda sen, kun muistat asian.

Haittavaikutukset

Souvenaid sisältää ruokavaliossa luontaisesti esiintyviä ravintoaineita. Molempien kliinisten tutkimusten aikana potilaiden vointia seurattiin tarkoin mahdollisten haittavaikutusten varalta. Souvenaidin turvallisuus osoittautui hyväksi.

Käyttö muiden lääkkeiden kanssa

Useilla kliinisten tutkimusten potilailla oli käytössä myös monia muita lääkkeitä eri sairauksien hoitoon. Haittavaikutusanalyysin mukaan Souvenaidin ja lääkitysten yhteiskäyttöön ei liittynyt haittavaikutuksia, eikä mikään mitattu turvallisuusarvo viitannut tällaisiin haittoihin.

Käyttö yhdessä Alzheimer-lääkkeiden kanssa

Souvenaidia arvioitiin kliinisessä tutkimuksessa tavanomaisen Alzheimer-lääkityksen lisänä varhaista tai keskivaikeaa Alzheimerin tautia sairastavilla. Souvenaidin ja näiden lääkkeiden yhteiskäytön ei havaittu aiheuttaneen haittavaikutuksia.

Ainesosat

Souvenaid sisältää Fortasyn Connect™  ravintoaineseoksen. Se on ainutlaatuinen ravintoaineyhdistelmä, joka on suunniteltu täyttämään varhaista Alzheimerin tautia sairastavien ravitsemukselliset erityistarpeet. Mukana on uridiinimonofosfaattia, koliinia, kalaöljyjä, fosfolipidejä ja monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Näiden ravintoaineiden yhdistelmän on todettu tukevan tärkeällä tavalla varhaista Alzheimerin tautia sairastavien potilaiden hermosolujen välisiä yhteyksiä eli synapseja.

125 ml:n Souvenaid-pullon keskeiset ainesosat

EPA (kalaöljy)
300 mg
DHA (kalaöljy)
1200 mg
Fosfolipidit
106 mg
Koliini
400 mg
UMP (uridiinimonofosfaatti)
625 mg
E-vitamiini
40 mg
C-vitamiini
80 mg
Seleeni
60 µg
B12-vitamiini
3 µg
B6-vitamiini
1 mg
Foolihappo
400 µg

125 ml:n Souvenaid-pullon ravintosisältö

Energiaa
125 kcal
Proteiinia
3.8 g
Hiilihydraattia
16.5 g
Rasvaa
4.9 g

Souvenaid sisältää maitoproteiinia. Souvenaid on erittäin vähälaktoosinen, sillä sen laktoosipitoisuus on alle 0,025 g/100 ml. Älä ota Souvenaidia, jos olet allerginen kalalle, soijalle tai maitoproteiinille.

Souvenaid on gluteeniton ja sisältää vain luontaisia elintarvikkeiden väriaineita. Souvenaid sisältää kalaöljyä ja maitoproteiinia eikä siis sovi kasvissyöjille, jotka eivät syö kalaa eivätkä maitotuotteita.

go to top menu