Mikä on Souvenaid

Souvenaid on kliininen ravintovalmiste, joka on kehitetty erityisesti varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon. Kliinisellä ravintovalmisteella tarkoitetaan elintarviketta, joka on erityisesti valmistettu tai koostettu ja tarkoitettu potilaiden ruokavaliohoitoon. Tuotteita käytetään terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa. Jos epäilet itselläsi tai läheiselläsi varhaista Alzheimerin tautia, keskustele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, voisiko Souvenaid auttaa sinua.

Souvenaidin toimintamekanismi

On todettu, että Alzheimerin tautia sairastavien elimistössä on vähemmän tiettyjä ravintoaineita kuin saman ikäisillä terveillä henkilöillä. Tällaisia ravintoaineita ovat esimerkiksi omega-3-rasvahapot, uridiini, koliini ja eräät vitamiinit. Aivojen hermoliitokset ovat rakentuneet rasvoista (fosfolipideistä) muodostuneista solukalvoista.

Aivoissa eniten esiintyvän fosfolipidi-rasvan muodostumiseen tarvitaan ravintoaineista mm. omega-3-rasvahappoja, uridiinia, koliinia ja eräitä vitamiineja. Souvenaidin tutkittu ja patentoitu Fortasyn Connect-ravintoaineyhdistelmä sisältää runsaasti juuri näitä kyseisiä ruokavaliossa luontaisestikin esiintyviä ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä aivoterveydelle.

Lisätietoja Souvenaidin ravintoaineyhdistelmän tehosta voi lukea oheisesta Itä-Suomen yliopiston tiedotteesta (julkaistu 5.11.2020): ”Ravintovalmisteen käyttö Alzheimerin taudin varhaisvaiheessa hidasti taudin etenemistä” 

Itä-Suomen yliopiston tiedote

(Lääkärin suosituksesta:) Olen käyttänyt ravintovalmistetta päivittäin aamiaisen yhteydessä siitä lähtien, kun se tuli markkinoille. Aiempi alakuloisuus on jäänyt pois ja oloni tuntuu nyt aiempaa pirteämmältä. Myös perheeni ja hoitava lääkärini ovat huomanneet tilassani tapahtuneen positiivisen muutoksen.

Olli, Helsinki (Kuvituskuva)